Psychodynamische therapie

Ik geef psychodynamische therapie, dit is een vorm van psychotherapie. De term psychodynamica is door Sigmund Freud geïntroduceerd. In moderne woorden is psychodynamica het krachtenspel van zelfbeeld, verlangens en emoties. Wanneer deze in harmonie zijn, voelen wij ons energiek en evenwichtig. Wanneer zij in disharmonie zijn voelen we ons door de innerlijke strijd vermoeid en neerslachtig.

We zijn ons vaak niet helemaal bewust van de oorzaak van de veranderingen in ons. We vragen ons af waarom onze gemoedstoestand zo plotseling kan veranderen. Door verdieping van zelfinzicht en bewustzijn, krijgen wij inzicht in onze eigen psychodynamische processen en kunnen wij een blijvende persoonlijke ontwikkeling en verbetering tot stand brengen.

In mijn sessies maak ik gebruik van zowel coaching als verschillende methodieken. Tijdens de sessies lopen de methodieken op een vloeiende manier door elkaar heen.. Op deze manier halen we meer effectiviteit uit de gesprekken en dat merk je. Samen kiezen we welke therapievorm het beste bij jou en bij je vraag past. Hieronder vind u een uitleg van de meest gebruikte methodieken.