Coaching // NLP // AVVCoaching

Naast de algemene coachmethodieken die een coach beheerst, maak ik gebruik van NLP, Axenroos en Assen van de verandering.

NLP (Neurolinguistisch Programmeren)

De basis van NLP komt voort uit de hypnotherapie. De grondleggers zijn John Grindler en Richard Bandler. Vandaag de dag wordt NLP breed toegepast, van psychotherapie tot management. NLP helpt in de persoonlijke ontwikkeling en leert je om effectiever te denken en hoe je effectiever met jezelf en anderen kunt communiceren. In mijn praktijk werk ik als basis met het gedachtengoed van NLP. Daarnaast gebruik ik NLP als behandelmethode indien het passend is.

Axenroos

De Axenroos is een moderne en diepgaande communicatietechniek ontwikkeld door Ferdinand Cuvelier. Hij is gericht is op het onderzoeken van relatieproblemen. We hebben met mensen om ons heen een relatie, met partner zijn, familie, vrienden of een leidinggevende. Bij de Axenroos wordt een verdiepingsslag gemaakt waarbij de onderliggende problematiek duidelijk wordt. Het is goed inzetbaar bij terugkerende ergernis of conflicten. Het geeft inzicht in het eigen gedrag en het effect wat dit heeft op de ander. Dit model geeft handvaten om eenzijdig een relatie te verbeteren.

Assen van de Verandering

Het coaching model Assen van de Verandering’ wordt ingezet als er een wens is om te veranderen. Stapsgewijs krijg je inzicht in je eigen veranderproces en komt er een besef waar het stagneert. Bij deze methode komen alle thema’s aan bod die nodig zijn om daadwerkelijk tot een verandering te komen. Door middel van een specifieke vraagstelling ontstaat er een bewustwording in wat er speelt en wat er nodig is om daadwerkelijk te kunnen veranderen. Het resultaat is een definitieve verandering!

De Assen van de Verandering maakt deel uit van een de meest vooraanstaande coachopleidingen in de Europa (the Meta-Coach Training System®) en is sinds kort toegankelijk in Nederland.