ErvaringenDe ervaring van Tina:

Als ik terug kijk op mijn sessies bij Anita, voel ik me opgelucht, tevreden en gelukkig!

In het begin was het voor mijn gevoel een sprong in het diepe; wat gaat er gebeuren? Waar gaan we het over hebben? Hoe voel ik me daarbij en wil ik dat eigenlijk wel…?
Gelukkig zorgde Anita er gelijk voor dat ik me op me gemak voelde, vroeg oprecht hoe ik mij voelde, wat er door me heen ging en wat dat met me deed…
Voor het eerst sinds lange tijd kijk ik anders naar dingen, ik voel eerst bij mezelf, en kijk wat dat met me doet en aan de hand daarvan besluit ik of dat we de stap nemen of dat we het nog uitstellen tot dat het juiste moment daar is…
Ik ben blij dat ik die periode bij Anita ben geweest, het heeft mijn veel goed gedaan en zelfs hoe groot of hoe klein het probleem ook is waar je mee loopt, Anita luistert naar je!

Liefsss
Tina


De ervaring van Paul:

'Ik ben haar zeer dankbaar, ze is dan ook mee dan een aanbeveling waard!'

Ik heb meerdere sessies gehad bij Anita.
Ze heeft me een beter beeld van mezelf gegeven en me goed geholpen om mijn negatieve gevoelens boven water te krijgen. Een van de oorzaken voor mijn negatieve zelfbeeld bleek mijn ziekte periode, tot ongeveer mijn tiende levensjaar te zijn.
Ze heeft mij de ‘angst’ om dit onder ogen te durven zien, laten overwinnen. En me er bovenop geholpen, waardoor ik nu zelfverzekerd ben en nu zelfs overgestapt ben naar een nieuwe werkgever.
Ik ben haar dus zeer dankbaar, ze is dan ook meer dan een aanbeveling waard!

Hartelijke groet,
Paul


De ervaring van Nora:

‘Anita is betrokken, bekwaam, persoonlijk en heeft altijd een lekker bakkie koffie’

Ik heb een zware depressie gekregen vanwege een moeilijke tijd in mijn leven. Ik kwam in contact met Anita voor een Mindfulness training. In die periode was ik onder behandeling bij een psychotherapeut. Ik merkte dat de behandeling van Anita me veel meer opleverde, waardoor ik verder ben gegaan bij Anita.

Ik kon erg naar de therapie uitkijken omdat problemen zich opstapelden in een korte periode, omdat ik wist dat het me zou helpen. Ik vond de therapie soms ook wel zwaar, maar ik merkte dat het me steeds weer verder bracht, het gaf me inzicht en kracht. Ik merk nu nog steeds, een half jaar na de therapie, dat ik dingen toe pas die ik in therapie geleerd heb. In het dagelijkse leven kom ik nog steeds lastige situaties tegen, maar nu kan ik er beter mee omgaan.

Wat ik fijn vind aan Anita is dat ze de volle aandacht heeft en wat ik vooral fijn vind is dat ze precies weet waar we het over gehad hebben. Ik voel me hierdoor serieus genomen. Doordat Anita veel uitlegt en daarbij de situatie uittekent, kreeg ik meer inzicht in mijn problemen. Ik heb geleerd om de problemen van verschillende kanten te bekijken, waardoor ze een andere betekenis krijgen en ik er beter mee kan omgaan. Ik heb het gevoel dat ik nu eindelijk weer mezelf ben.

Ik heb weer plezier in de kleine en grote dingen in het leven. Ik heb mezelf weer teruggevonden door de therapie. Ik heb geleerd om mijn grenzen te stellen en voor mezelf op te komen. Ik ben zo blij dat ik mijn humor weer terug heb.
De therapie heeft me rust opgeleverd en ik kan nu tijd voor mezelf nemen.
Nora


De ervaring van iemand die anoniem wil blijven:

'Anita is een zeer kundig therapeut, zonder oordeel. Erg fijn om mee te werken'

Vanuit het bedrijf waar ik werk kreeg ik een coachingstraject aangeboden. Ik wilde graag meer zelfvertrouwen en beter leren loslaten. Uiteindelijk wilde ik een betere versie van mezelf worden. Het traject bij Anita is praktisch opgezet. Na de intake bleek er veel onverwerkt trauma aanwezig. Heel praktisch heb ik een tijdlijn gemaakt, waarna Anita heel goed begreep wat de rode draad is in mijn leven. Daarna zijn we met traumaverwerking aan de slag gegaan, waardoor de scherpe randjes van het trauma verdwenen. Toen voelde ik me al lichter. Ondertussen heb ik een boek gelezen die van toepassing was op mijn situatie, dat gaf veel helderheid en steun om het proces wat er gaande was beter te begrijpen. Ook op aanraden van Anita begonnen met ademhalingsoefeningen en meditatie. Voor mij werkt dat heel goed. Het maakt me rustig. Ook hebben we verschillende oefeningen gedaan op energetisch niveau om trauma er te laten zijn en daarna beter te kunnen verwerken. Dit alles heeft een mooi verwerkingsproces in gang gezet. Ook zijn we aan de slag gegaan om energieslurpende relaties onder de loep te nemen en deze los te laten door letterlijk de touwtjes los te maken. Dit heeft enorm geholpen en heb ik nu veel profijt van. Ik denk aan deze oefening als ik iets niet kan loslaten. Het geeft me het idee dat ik een keuze heb om wel los te laten. In mijn jeugd is veel gebeurd en door middel van familieopstellingen zijn we erachter gekomen waar dit voor het grootste deel vandaan kwam. Ik merk hierdoor dat ik beter contact heb met mijn familie.

Al met al heb ik veel geleerd van dit traject en sta ik steviger in mijn schoenen. Ik mag zijn wie ik ben en dat is helemaal ok. Oud verdriet is opgeschoond en ik ben een stuk rustiger dan voorheen. Ik heb meer zelfvertrouwen en durf meer te staan voor wie ik ben. Ik ben gegroeid op het gebied van werk, maar ook zeker op persoonlijk vlak.

Anita is een zeer kundig therapeut, zonder oordeel. Erg fijn om mee te werken.

Anoniem


De ervaring van Marlon:

'Ik ben Anita dankbaar voor alles wat ze mij heeft aangereikt en geleerd en ik beveel haar van harte aan'
Na een ingrijpende gebeurtenis ben ik via de huisarts in contact gekomen met een psycholoog. Toen dat niet goed meer voelde, ben ik in therapie gegaan bij Anita. Waar er bij de psycholoog alleen naar mij werd geluisterd, dacht Anita verder en stelde ze mij de juiste vragen om bij de kern van mijn problemen te komen. Ik kwam bij Anita voor begeleiding tijdens mijn rouwproces, maar ging weg met heel veel meer. Samen hebben we doelen opgesteld en hier gaandeweg aan gewerkt. Geen probleem was teveel en alles werd met evenveel aandacht opgepakt.

Ik heb mij altijd op mijn gemak gevoeld bij Anita: ze heeft een persoonlijke benadering zonder tijdsdruk, liet mij de regie houden en wist mijn terughoudendheid voor sommige therapievormen om te zetten in nieuwsgierigheid.

De therapie heeft mij onder andere gebracht dat ik weet om te gaan met ingrijpende gebeurtenissen, een eigen manier heb gevonden om te rouwen, mezelf weet te behoeden voor een burn-out en vervelende beelden om heb kunnen zetten in mooie herinneringen.

Ik ben Anita dankbaar voor alles wat ze mij heeft aangereikt en geleerd en ik beveel haar van harte aan.

Marlon