ErvaringenDe ervaring van F.E. Visser:

‘Anita is echt een top therapeut’

Ik ben via mijn werk de laatste tien jaar veel in contact geweest met individuele coaches en therapeuten en heb daardoor een goed beeld gekregen van de kwaliteit. De afgelopen maanden ben ik zelf in therapie geweest bij Anita en durf uit de grond van mijn hart te zeggen dat zij met kop en schouders erboven steekt. Wat een fantastisch goede therapeut.

Een aantal maanden geleden heeft mijn partner onze relatie verbroken. Ik ben 63 jaar en heb heel wat rouw meegemaakt in mijn leven. Maar zoveel pijn en verdriet (mentaal en fysiek) heb ik nog nooit gehad. Mijn hoofd draaide overuren, m'n lichaam was geheel in shock en ik had letterlijke hartpijnen (m'n hart 'brandde' van pijn). Al snel wist ik dat ik professionele hulp nodig had. Op zoek naar een rouwtherapeut kwam ik bij Anita terecht.

Het contact met Anita is heel erg fijn. Ze is heerlijk concreet, luistert erg goed, combineert op een unieke manier informatie met elkaar en zorgt door scherpe vragen en huiswerkopdrachten tot grote verdieping om zo op een enorm snelle manier tot de kern te komen. Tegelijkertijd heeft ze feilloos ook nog eens weten te achterhalen wat mijn valkuilen zijn in een relatie (oorzaken opgelopen in mijn jeugd) en heeft ze die in de therapie vertaalt naar concrete oplossingen en betekenissen voor mijn toekomst.

Op speelse wijze combineert zij verschillende methodieken om zo een maximale effectiviteit te realiseren…. en dat is een enorme kracht..... Ze leert je niet omgaan met rouw maar verwerkt het daadwerkelijk..... Het is onvoorstelbaar hoe ze mij in een korte tijd door psychtherapie en energetisch lichaamswerk op de been heeft gekregen.... Ik voel me bevrijd, sterk en heb geen belemmerende emotionele pijn meer. Door haar vorm van therapie is de zware last op mijn hart door mijn grote angsten en boosheid volledig veranderd en kijk ik inmiddels terug op de relatie als een liefdevolle herinnering.

Bij het energetisch lichaamswerk werd ik in een soort trance gebracht om op een heel diep niveau in contact te komen met m'n innerlijke om verhardingen en blokkades weg te nemen.... letterlijk door de negatieve energieën het lichaam te laten verlaten. Waar ik eerst het gevoel had honderden kilo's mee te zeulen voelde ik na de therapie een heerlijk licht- en vrijheid en voel nu een geweldige positieve energie die in mij stroomt.

Bijvangst: 15 jaar lang had ik dagelijks onafgebroken darmpijn. Vele maag- en darmonderzoeken leverden niets op. De pijn was onderdeel geworden van mijn leven. Totdat Anita met het energetisch lichaamswerk voor mijn rouwproces aan de slag ging en als bijvangst ervoor zorgde dat mijn darmpijn volledig verdwenen is. De darmpijnen waren dus blokkades in mijn energiesysteem.

Het is een heel verhaal geworden en ik heb dat bewust gedaan omdat ik iedereen met een serieuze hulpvraag Anita gun. Zij heeft mij het leven echt teruggegeven waarvoor ik haar altijd dankbaar zal zijn.

Wilt u meer informatie van mij over Anita haar werk? Dan mag u mij bellen op 0646022990.

F.E. Visser 21-11-2022

De ervaring van iemand die anoniem wil blijven

'Na een aantal therapeuten bezocht te hebben ben ik met dezelfde hulpvraag gestart met de therapie bij Anita. Ik heb dit als zeer prettig ervaren. Anita voelde goed aan wat ik nodig had. Ik werd uitgedaagd om af en toe uit mijn comfort zone te stappen en dit heeft snel tot een goed resultaat geleid’.


De ervaring van Diana:

Ik ben een paar keer bij Anita geweest. Het contact verliep heel prettig doordat Anita goed naar mijn verhaal luisterde en doorvroeg om te checken of ze het goed begreep. Haar aanpak besprak ze steeds met mij, waardoor het goed paste bij mijn vraag. Ze gebruikte meestal een lichamelijke aanpak, waardoor ik me kon concentreren op het voelen en bewustworden. Dat vond ik heel prettig en het had ook snel effect. Al na de eerste keer merkte ik een verschil, alsof ik een last kwijt was. En nu na enkele maanden merk ik dat ik dingen makkelijker buiten me kan houden of los kan laten. Hierdoor kan ik sneller ontspannen en word ik minder snel moe.


De ervaring van Jeanne:

Op het gebied van hyperventilatie en PDS heb Ik de problemen die ik had onder controle gekregen.

Door Anita heb ik leren inzien dat er geen situatie is waar je jezelf niet uit kunt redden.
Daardoor heb ik de kracht in mezelf ontdekt om de problemen die ik had onder controle te krijgen, zowel op het gebied van hyperventilatie als die van PDS.
Anita komt zeer betrokken over en luistert goed en kijkt vooral naar de mogelijkheden die je zelf in je hebt.
Dat heeft voor mij heel heilzaam gewerkt!De ervaring van Joke:

Vanaf het eerste moment dat ik met Anita in gesprek ging voelde ik mij door haar gezien en gehoord.

Mijn ervaring is dat Anita heel aandachtig luisterde naar wat ik zei, en naar wat ik niet zei, terwijl ik sprak. Ze stemde zich gevoelsmatig heel goed op mij af en zo hebben wij beiden in de veilige sfeer die zij creëerde, echt meters kunnen maken. Haar analyse was scherp en deze gaf hem liefdevol en ook stapsgewijs op kundige wijze aan mij mee. Ik heb met name door mijn sessies met Anita voor het eerst inzicht gekregen in mijn vluchtgedrag en dit met haar op zeer helende manier blootgelegd en doorleeft. Heel krachtig. Het heeft mij enorm geholpen en ik vind haar zeer kundig als therapeut/coach.

Heel erg bedankt!
JokeDe ervaring van Thea:

Voor mij is Anita dé persoon die je kan afhelpen van chronische slaapproblemen. Ze heeft bij mij de kern gevonden waardoor mijn slaapprobleem was ontstaan. Tijdens de sessies wist Anita met exact de juiste woorden mij te motiveren en te helpen. Verder gaf Anita uitleg en kreeg ik oefeningen mee.

Al jarenlang kampte ik met enorme slaapproblemen welke een echte obsessie werden voor mij. Ik lag niet wakker van het piekeren want mijn leven was prima op orde. Maar ik lag wakker omdat ik dacht dat ik een chronisch slaapprobleem had. Vanuit mijn werk had ik al hulp gehad van een psychologe die me enorm geholpen heeft bij alle burn-out gerelateerde klachten, maar mij helpen met mijn chronische slaapprobleem lukte haar niet. Samen met de huisarts is toen besloten om medicatie te gaan gebruiken wat prima hielp, maar ik wilde daar weer vanaf.

In die tijd had ik ook al even een telefonische intake gedaan bij Anita, maar koos er toen toch voor om met de medicatie te starten. Toen ik na ruim een half jaar tóch ervoor wilde kiezen bij Anita in therapie te gaan voelde het als een warm bad, terwijl we maar één telefonisch gesprek hadden gehad.

Tijdens de sessies wist zij de kern van het probleem snel te vinden, zelf had ik nooit gedacht dat die gebeurtenissen die boven water kwamen ertoe bij droegen dat ik een slaapprobleem ontwikkelde. Daarover praten hielp enorm. Anita wist ook altijd de juiste woorden te vinden, de juiste uitleg te geven waardoor ik dingen beter begreep en ook vertrouwen kreeg dat het goed zou komen. Daarbij gaf ze ook nog wat fysieke oefeningen mee en gaf me een audio bericht die ik kon beluisteren als ik paniekaanvallen kreeg. Deze oefeningen neem ik mee in mijn rugzakje voor de toekomst. Echter vooral het gevoel gehoord te worden, écht begrepen te worden, tot de kern van het probleem door te dringen en de juiste woorden te horen heeft mij geholpen geloof in mezelf te hebben en om in een relatief korte tijd weer te kunnen slapen zonder medicatie.

Anita nogmaals bedankt voor alles !

Groetjes
JokeDe ervaring van Tina:

Als ik terug kijk op mijn sessies bij Anita, voel ik me opgelucht, tevreden en gelukkig!

In het begin was het voor mijn gevoel een sprong in het diepe; wat gaat er gebeuren? Waar gaan we het over hebben? Hoe voel ik me daarbij en wil ik dat eigenlijk wel…?
Gelukkig zorgde Anita er gelijk voor dat ik me op me gemak voelde, vroeg oprecht hoe ik mij voelde, wat er door me heen ging en wat dat met me deed…
Voor het eerst sinds lange tijd kijk ik anders naar dingen, ik voel eerst bij mezelf, en kijk wat dat met me doet en aan de hand daarvan besluit ik of dat we de stap nemen of dat we het nog uitstellen tot dat het juiste moment daar is…
Ik ben blij dat ik die periode bij Anita ben geweest, het heeft mijn veel goed gedaan en zelfs hoe groot of hoe klein het probleem ook is waar je mee loopt, Anita luistert naar je!

Liefsss
Tina


De ervaring van Paul:

'Ik ben haar zeer dankbaar, ze is dan ook mee dan een aanbeveling waard!'

Ik heb meerdere sessies gehad bij Anita.
Ze heeft me een beter beeld van mezelf gegeven en me goed geholpen om mijn negatieve gevoelens boven water te krijgen. Een van de oorzaken voor mijn negatieve zelfbeeld bleek mijn ziekte periode, tot ongeveer mijn tiende levensjaar te zijn.
Ze heeft mij de ‘angst’ om dit onder ogen te durven zien, laten overwinnen. En me er bovenop geholpen, waardoor ik nu zelfverzekerd ben en nu zelfs overgestapt ben naar een nieuwe werkgever.
Ik ben haar dus zeer dankbaar, ze is dan ook meer dan een aanbeveling waard!

Hartelijke groet,
Paul


De ervaring van Nora:

‘Anita is betrokken, bekwaam, persoonlijk en heeft altijd een lekker bakkie koffie’

Ik heb een zware depressie gekregen vanwege een moeilijke tijd in mijn leven. Ik kwam in contact met Anita voor een Mindfulness training. In die periode was ik onder behandeling bij een psychotherapeut. Ik merkte dat de behandeling van Anita me veel meer opleverde, waardoor ik verder ben gegaan bij Anita.

Ik kon erg naar de therapie uitkijken omdat problemen zich opstapelden in een korte periode, omdat ik wist dat het me zou helpen. Ik vond de therapie soms ook wel zwaar, maar ik merkte dat het me steeds weer verder bracht, het gaf me inzicht en kracht. Ik merk nu nog steeds, een half jaar na de therapie, dat ik dingen toe pas die ik in therapie geleerd heb. In het dagelijkse leven kom ik nog steeds lastige situaties tegen, maar nu kan ik er beter mee omgaan.

Wat ik fijn vind aan Anita is dat ze de volle aandacht heeft en wat ik vooral fijn vind is dat ze precies weet waar we het over gehad hebben. Ik voel me hierdoor serieus genomen. Doordat Anita veel uitlegt en daarbij de situatie uittekent, kreeg ik meer inzicht in mijn problemen. Ik heb geleerd om de problemen van verschillende kanten te bekijken, waardoor ze een andere betekenis krijgen en ik er beter mee kan omgaan. Ik heb het gevoel dat ik nu eindelijk weer mezelf ben.

Ik heb weer plezier in de kleine en grote dingen in het leven. Ik heb mezelf weer teruggevonden door de therapie. Ik heb geleerd om mijn grenzen te stellen en voor mezelf op te komen. Ik ben zo blij dat ik mijn humor weer terug heb.
De therapie heeft me rust opgeleverd en ik kan nu tijd voor mezelf nemen.
Nora


De ervaring van iemand die anoniem wil blijven:

'Anita is een zeer kundig therapeut, zonder oordeel. Erg fijn om mee te werken'

Vanuit het bedrijf waar ik werk kreeg ik een coachingstraject aangeboden. Ik wilde graag meer zelfvertrouwen en beter leren loslaten. Uiteindelijk wilde ik een betere versie van mezelf worden. Het traject bij Anita is praktisch opgezet. Na de intake bleek er veel onverwerkt trauma aanwezig. Heel praktisch heb ik een tijdlijn gemaakt, waarna Anita heel goed begreep wat de rode draad is in mijn leven. Daarna zijn we met traumaverwerking aan de slag gegaan, waardoor de scherpe randjes van het trauma verdwenen. Toen voelde ik me al lichter. Ondertussen heb ik een boek gelezen die van toepassing was op mijn situatie, dat gaf veel helderheid en steun om het proces wat er gaande was beter te begrijpen. Ook op aanraden van Anita begonnen met ademhalingsoefeningen en meditatie. Voor mij werkt dat heel goed. Het maakt me rustig. Ook hebben we verschillende oefeningen gedaan op energetisch niveau om trauma er te laten zijn en daarna beter te kunnen verwerken. Dit alles heeft een mooi verwerkingsproces in gang gezet. Ook zijn we aan de slag gegaan om energieslurpende relaties onder de loep te nemen en deze los te laten door letterlijk de touwtjes los te maken. Dit heeft enorm geholpen en heb ik nu veel profijt van. Ik denk aan deze oefening als ik iets niet kan loslaten. Het geeft me het idee dat ik een keuze heb om wel los te laten. In mijn jeugd is veel gebeurd en door middel van familieopstellingen zijn we erachter gekomen waar dit voor het grootste deel vandaan kwam. Ik merk hierdoor dat ik beter contact heb met mijn familie.

Al met al heb ik veel geleerd van dit traject en sta ik steviger in mijn schoenen. Ik mag zijn wie ik ben en dat is helemaal ok. Oud verdriet is opgeschoond en ik ben een stuk rustiger dan voorheen. Ik heb meer zelfvertrouwen en durf meer te staan voor wie ik ben. Ik ben gegroeid op het gebied van werk, maar ook zeker op persoonlijk vlak.

Anita is een zeer kundig therapeut, zonder oordeel. Erg fijn om mee te werken.

Anoniem


De ervaring van Marlon:

'Ik ben Anita dankbaar voor alles wat ze mij heeft aangereikt en geleerd en ik beveel haar van harte aan'
Na een ingrijpende gebeurtenis ben ik via de huisarts in contact gekomen met een psycholoog. Toen dat niet goed meer voelde, ben ik in therapie gegaan bij Anita. Waar er bij de psycholoog alleen naar mij werd geluisterd, dacht Anita verder en stelde ze mij de juiste vragen om bij de kern van mijn problemen te komen. Ik kwam bij Anita voor begeleiding tijdens mijn rouwproces, maar ging weg met heel veel meer. Samen hebben we doelen opgesteld en hier gaandeweg aan gewerkt. Geen probleem was teveel en alles werd met evenveel aandacht opgepakt.

Ik heb mij altijd op mijn gemak gevoeld bij Anita: ze heeft een persoonlijke benadering zonder tijdsdruk, liet mij de regie houden en wist mijn terughoudendheid voor sommige therapievormen om te zetten in nieuwsgierigheid.

De therapie heeft mij onder andere gebracht dat ik weet om te gaan met ingrijpende gebeurtenissen, een eigen manier heb gevonden om te rouwen, mezelf weet te behoeden voor een burn-out en vervelende beelden om heb kunnen zetten in mooie herinneringen.

Ik ben Anita dankbaar voor alles wat ze mij heeft aangereikt en geleerd en ik beveel haar van harte aan.

Marlon